ταμα

Τα κείμενα που δημοσιεύω σε αυτή την σελίδα είναι αποτέλεσμα προσωπικής έρευνας. Αναφέρω πάντα κάποια βιβλιογραφία για τα σημαντικότερα θέματα. Η αναδημοσίευση των κειμένων είναι επιτρεπτή εφόσον γίνει αναφορά στην πηγή.


ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΑΣΕΒΗΣ



Καλή ανάγνωση.


επικοινωνια: asamonas@hotmail.com

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ ή ΜΝΗΜΟΝΙΟ


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ ή να φάμε μακαρόνια σήμερα και αύριο κουνουπίδι.

Αίγυπτος. Η χωρα της αφθονιας. Η χωρα των απολαύσεων. Η χώρα των θεών. 

 Ελευθερία ή θάνατος λέγανε οι Έλληνες. Ετούτοι εδώ οι βυζαντινορωμιοί λένε, Πάπας ή Σουλτάνος; Πάπας. Όχι, ποτέ, Σουλτάνος. Όχι παπική τιάρα ποτέ, καλύτερα τούρκικο φέσι. Βρε παιδιά, δεν σας περνά από το μυαλό η ελευθερία; Αιώνες δούλοι μαθημένοι στην παράδοση, που να τους περάσει από το μυαλό μια τέτοια λέξη. Κακιά λέξη. Τι λέγαμε; Μνημόνιον. Μνήμα. Τάφος. Αιωνία η μνήμη. Αρηλούια. Αμην.

  Συνεχίζω να διαβάζω την βίβλο, σελίδα τη σελίδα με πολύ προσοχή. Κάθε μέρα ανακαλύπτω κι από ένα μυστικό. Σήμερα το πρωί διάβασα το κεφάλαιο 47 της Γέννεσης. Μια πολύ ωραία ιστορία που αφορά την δραστηριότητα του Ιωσήφ στην Αίγυπτο. Όχι του Τζόζεφ, του Μορμόνου προφήτη. Του αρχαίου προφήτη των Εβραίων. Σύμφωνα με το λεξικό του Σουίδα, ο Ιωσήφ ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε την ονειρομαντεία.

 Αν δεν θυμάστε την ιστορία του, να σας κάνω μια εισαγωγή. Ο Ιωσήφ ήταν ο αγαπημένος γιός του Ιακώβ. Αυτό αρκούσε για τα αδέρφια του, να τον μισήσουν, διότι ακόμα δεν είχε έρθει ο Χριστός να τους πει να αγαπάνε τον αδερφό τους. Αποφάσισαν λοιπόν να τον σκοτώσουν. Για να μην λερωθούν με το αίμα του, τον έριξαν μέσα σε ένα λάκκο κι αφού έβαψαν με αίμα τα ρούχα του, πήγαν στον πατέρα Ιακώβ και του είπαν ότι ένα λιοντάρι κατασπάραξε τον Ιωσήφ. Τον βρήκαν όμως τα καραβάνια και τον πούλησαν στην Αίγυπτο.

Η γυναίκα του αρχιερέα Πετεφρη την πέφτει στον Ιωσήφ κι εκείνος αρνείται. Ο ανόητος.


 Εκεί τον αγόρασε ο ιερέας του Φαραώ και τον πήγε στο παλάτι. Κατέληξε όμως στην φυλακή γιατί τον κατηγόρησε η γυναίκα του ιερέα ότι της ρίχτηκε να την βιάσει, μόνο και μόνο επειδή ο Ιωσήφ δεν το έκανε. Αδικα λοιπόν βρέθηκε στη φυλακή ο Ιωσήφ. Εκεί συναντήθηκε με τον οινοχόο του Φαραώ, ο οποίος είδε ένα όνειρο, και το εξήγησε ο Ιωσήφ, λέγοντας του ότι θα βγει από την φυλακή και επιστρέψει στο παλάτι. Έτσι κι έγινε, ο οινοχόος επέστρεψε στο παλάτι.

Μετά από δυό χρόνια ο Φαραώ είδε το γνωστό όνειρο με τις εφτά αδύνατες αγελάδες. Ο οινοχόος του είπε ότι υπάρχει ένας στην φυλακή που εξηγεί τα όνειρα σωστά. Έτσι βγήκε από την φυλακή ο Ιωσήφ κι εξήγησε το όνειρο στον Φαραώ, λέγοντας του ότι θα έρθουν εφτά χρόνια πείνας, ούτε δάνεια δεν θα μπορούσαν να πάρουν, μόνο να κάνει οικονομία. Ο Φαραώ πάντρεψε μάλιστα τον  Ιωσήφ με την κόρη του ιερέα Πετεφρή. Τότε εξαιτίας της πείνας ήρθαν και τα αδέρφια του Ιωσήφ στην Αίγυπτο, σαν μετανάστες. Ο Ιωσήφ έδωσε τροφές στους δικούς του, και όλοι κατοίκησαν στην Αίγυπτο. Την αρχή κατοικουσαν σε υπόγεια αλλα μετά ανοιξαν δικα τους μαγαζιά.

Το όνειρο του Φαραώ με τις εφτά αδύνατες και τις εφτά παχιές αγελάδες. 

 Οι Αιγύπτιοι όμως δεν είχαν να φάνε. Τότε ο Ιωσήφ μάζεψε όλα τα λεφτά που υπήρχαν στην Αίγυπτο, γιατί όλοι αγόραζαν από το σιτάρι που είχε αυτός φυλάξει στις αποθήκες του φαραώ. Όταν τελείωσαν όλα τα λεφτά, αν και ο Πετεφρης φώναζε ακόμα ότι λεφτα υπάρχουν, οι Αιγύπτιοι πήγαν Στον Ιωσήφ και πούλησαν τα ζώα τους για σιτάρι. Αγόρασε λοιπόν ο Ιωσήφ όλα τα άλογα, και τα βόδια, και τα πρόβατα και τα γαϊδούρια της Αιγύπτου.

Οι Αιγύπτιοι όμως έμειναν ξανά χωρίς τροφή, γιατί η κρίση δεν έλεγε να περάσει, και είπαν να υπογράψουν ένα τρίτο μνημόνιο, μεταξύ του λαού και του Ιωσήφ, ο οποίος ήταν κάτι σαν διεθνές νομισματικό ταμείο, ο Τζορτζ Σόρος και οι τριακόσιοι Πακιστανοί ας πούμε.

Κοίτα, αδερφέ, είπαν στον Ιωσήφ, εμείς τώρα πεινάμε και δεν έχουμε να φάμε. Λεφτά δεν υπάρχουν, και ζώα δεν έχουμε. Αγόρασε εμάς και την γη μας, να είμαστε δούλοι στον Φαραώ, για να έχουμε φαί και να μην πεθάνουμε από την πείνα. Κι αγόρασε έτσι ο Ιωσήφ όλους τους ανθρώπους για τον Φαραώ και αγόρασε και την γη τους, κι έγιναν από τότε οι Αιγύπτιοι δούλοι του Φαραώ, ενώ μέχρι τότε ήταν ελεύθεροι άνθρωποι. Μόνο την γη των Ιερέων δεν αγόρασε ο Ιωσήφ.

 Το μνημόνιο εξαίρεσε τους παπάδες, γιατί αυτοί είναι δούλοι ούτως ή άλλως του θεού και τους τάιζε ο Φαραώ με δικά του έξοδα και δούλευαν ήδη γι αυτόν. Ασε που διαμαρτυρήθηκαν στον αρχιερέα Πετεφρη, να μην τους κόψουν μισθούς και να μην τους βάλουν φόρους. Αλλιώς δεν θα προσεύχονται με την ίδια δύναμη είπαν. Και βρήκαν στήριξη από όλους τους αξιωματούχους και τις αξιωματούχισες επίσης.


Μην πειραζετε τα λεφτα των παπάδων και τις γυναίκες των παπαδων, για το καλό σας.

 Έτσι οι μετανάστες Ισραηλίτες του Ιωσήφ κατοίκησαν στην Αίγυπτο και απέκτησαν χρήματα και ζώα και έγιναν πληθυσμός μεγάλος.

 Όπου και να κοίταζες, παπάδες έβλεπες, με μαύρα ρούχα και πακιστανούς ας πούμε και οι Ελληνες ήταν δούλοι, οι Αιγύτπιοι ήθελα να πω. Αρηλούια. Με αυτόν τον τρόπο η παλαιά μητριαρχική τάξη της Αιγύπτου, παρέδωσε την εξουσία στην πατριαρχική υποδούλωση, όπου κανείς πλέον δεν είναι ελεύθερος αλλα όλοι δούλοι των παπάδων και του αυτοκράτορα.

Οι συμπτώσεις δεν αφορούν τον Στουρναρα, τον Γερώνυμο, τον Βαρθολομαίο και κυρίως δεν αφορούν τον Καρατζαφέρη.
 
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Φ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Διάβασε για να ξέρεις.


ΓΕΝΝΕΣΗ
47
11  και κατωκισεν ο Ιωσηφ τον πατερα αυτου και τους αδελφους αυτου και εδωκεν εις αυτους ιδιοκτησιαν εν τη γη της Αιγυπτου εις το καλητερον της γης εν τη γη ραμεσση καθως προσεταξεν ο Φαραω.
12  και ετρεφεν ο Ιωσηφ τον πατερα αυτου και τους αδελφους αυτου και παντα τον οικον του πατρος αυτου με αρτον κατα τας οικογενειας αυτων.
13  και αρτος δεν ητο καθ ολην την γην διοτι η πεινα ητο βαρεια σφοδρα ωστε η γη της Αιγυπτου και η γη της Χανααν απεκαμον υπο της πεινης.
14  και συνηγαγεν ο Ιωσηφ απαν το αργυριον το ευρισκομενον εν τη γη της αιγυπτου και εν τη γη Χανααν δια τον σιτον τον οποιον ηγοραζον και εφερεν ο Ιωσηφ το αργυριον εις τον οικον του Φαραω.
15  και αφου εξελιπε το αργυριον εκ της γης Αιγυπτου και εκ της γης Χανααν ηλθον παντες οι αιγυπτιοι προς τον Ιωσηφ λεγοντες δος αρτον εις ημας επειδη δια τι να αποθανωμεν εμπροσθεν σου διοτι εξελιπε το αργυριον.
16  ειπε δε ο Ιωσηφ φερετε τα κτηνη σας και θελω σας δωσει αρτον αντι των κτηνων σας εαν εξελιπε το αργυριον.
17  και εφεραν τα κτηνη αυτων προς τον Ιωσηφ και εδωκεν εις αυτους ο Ιωσηφ αρτον αντι των ιππων και αντι των προβατων και αντι των βοων και αντι των ονων και εθρεψεν αυτους με αρτον εν τω ενιαυτω εκεινω αντι παντων των κτηνων αυτων.
18  αφου δε ετελειωσεν ο ενιαυτος εκεινος ηλθον προς αυτον το δευτερον ετος και ειπον προς αυτον δεν θελομεν κρυψει απο του κυριου ημων οτι εξελιπε το αργυριον και τα κτηνη εγειναν του κυριου ημων δεν εμεινεν αλλο εμπροσθεν του κυριου ημων ειμη τα σωματα ημων και η γη ημων.
19  δια τι να απολεσθωμεν ενωπιον σου και ημεις και η γη ημων αγορασον ημας και την γην ημων δια αρτον και θελομεν εισθαι ημεις και η γη ημων δουλοι εις τον Φαραω και δος εις ημας σπορον δια να ζησωμεν και να μη αποθανωμεν και η γη να μη ερημωθη.
20  και ηγορασεν ο Ιωσηφ πασαν την γην Αιγυπτου δια τον Φαραω διοτι οι αιγυπτιοι επωλησαν εκαστος τον αγρον αυτου επειδη η πεινα υπερεβαρυνεν επ αυτους ουτως η γη εγεινε του Φαραω.
21  τον δε λαον μετετοπισεν αυτον εις πολεις απ ακρου των οριων της Αιγυπτου εως ακρου αυτης.
22  μονον την γην των ιερεων δεν ηγορασε διοτι οι ιερεις ειχον μεριδιον προσδιωρισμενον υπο του Φαραω και ετρωγον το μεριδιον αυτων το οποιον εδωκεν εις αυτους ο Φαραω δια τουτο δεν επωλησαν την γην αυτων.
23  τοτε ειπεν ο Ιωσηφ προς τον λαον ιδου ηγορασα εσας και την γην σας σημερον εις τον Φαραω ιδου λαβετε σπορον και σπειρατε την γην.
24  και εν τω καιρω των γεννηματων θελετε δωσει το πεμπτον εις τον Φαραω τα δε τεσσαρα μερη θελουσιν εισθαι εις εσας δια σπορον των αγρων και δια τροφην σας και δια τους οντας εν τοις οικοις υμων και δια τροφην των παιδιων υμων.
25  οι δε ειπον συ εσωσας την ζωην ημων ας ευρωμεν χαριν εμπροσθεν του κυριου ημων και θελομεν εισθαι δουλοι του Φαραω.
26  και εθεσεν ο Ιωσηφ τουτο νομον εν τη γη της αιγυπτου μεχρι της σημερον να διδεται το πεμπτον εις τον Φαραω εκτος της γης των ιερεων μονον ητις δεν εγεινε του Φαραω.
27  κατωκησε δε ο Ισραηλ εν τη γη της αιγυπτου εν τη γη γεσεν και απεκτησαν εν αυτη κτηματα και ηυξηνθησαν και επληθυνθησαν σφοδρα.

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Φ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: